välkommen albin 💙


Onsdag 27/4 ringde jag mamma och sa att jag hade så himla mycket mensvärk liknande smärta i magen men eftersom det avtog mot natten så tänkte jag inte mer på de tills torsdag 28/4 på morgonen. Eftersom vi har lite problem i huset just nu for jag till Jesper för att gå på toaletten  (gillar inte våran bajjamajja vi för tillfället har) efter ett tag börjar jag känna dessa mensvärkar igen så jag far hem och klockar och ringer förlossningen för att säga att jag har värk typ var 5-6minut. Dom tyckte jag skulle lägga mig med panodil och vila en stund. Aja tänkte jag och ringde mamma och pappa och prata. Mamma och pappa tyckte vi skulle fara till Luleå och strosa på affärer ett tag och se om de blir tätare och då kräva en kontroll ifall att så vi lyssnade på deras råd och packade allting och for iväg. Aldrig någonsin hade vi i tanke att vi skulle komma hem med bebis inte. Jag hade ont men dessa mensvärkar hade ju jag varje månad innan jag blev gravid (lider av extrem mensvärk). Vi for och köpte glass i Töre, åt på Subway sprang lite på affärer och sen tyckte aleck jag skulle klocka värkarna igen. Var i snitt 4 minuter mellan så jag ringde förlossningen fast jag egentligen inte ville (sa till aleck att som säkert tror jag är störd) glad i hågen frågade jag om jag kunde få komma in på en kontroll innan vi åker tillbaka till Kalix och dom gick med på de, så vi rullade mot sunderby. 

Väl inne i sunderbysjukhus kände jag inga värkar först tänkte va i helskotta är de här. Men skönt att få se att bebisen mår bra iallafall. Får möta upp en jätte gullig barnmorska som tog och kollade allt på mig och efter att jag legat och mätt värkar och bebisens hjärta samt mitt höga blodtryck i ca:20 minuter så säger barnmorskan att jag har ca 3värkar/10minuter vilket är godkänt. Hon kollar hur öppen jag är och då brister barnmorskan ur sig: idag ska du föda barn. Du är öppen 7cm. 

Både jag och Alexander blev riktigt chockade och barnmorskan var riktigt imponerad över hur tapper jag var. Hon erbjöd lustgas med jag tackade nej för tillfället då jag kände att jag kan kontrollera värkarna men jag tog ett varmt bad istället.

Efter badet var jag öppen 8-9cm och kände att jag kunde börja med lustgas men tog endast den lägsta dosen. Jag satt och hoppade på en pilates boll och flummade med Alexander. Vi skulle bli föräldrar idag, lyckan inombords var helt underbar. 

Mellan 9-10cm var värst, då kände jag för första gången att jag klarar inte det här. När man känner hur man vill krysta men inte får. Psykiskt påfrestande måste jag säga att de var. 

När jag skulle krysta var jag så trött, trodde aldrig jag skulle orka men någonstans ifrån kom orken och tillslut så ligger lille Albin på mitt bröst. Så 28/4 22:30 blev vi äntligen 3❤

När jag pratar så försöker Albin med all sin kraft lyfta huvudet för att se upp på mig, han var nog nyfiken på sin mamma. Att få se hur vackert barn vi har fått var så underbart.

Lyckan och kärleken för mitt lilla barn, jag är mamma nu. Mamma till en alldeles perfekt liten prins som jag älskat så högt från första sekund jag såg ett + på graviditetstestet. I hela mitt liv så ska jag göra allt för dig, jag ska bestiga berg och hav för dig ❤ mamma och pappa älskar dig ❤

babyshower

 
I går blev jag överraskad med en babyshower och shit alltså, tårarna gick inte att hålla tillbaka. De började med att Carro frågade mig och Henna om vi skulle komma och smaka kladdkaka som hon hade bakat och jag visste ju att Henna ville se Carros hus bättre så jag tänkte inte alls på det (hon sa att även Alexander fick följa med men jag sa att nä han har inte tid han håller på och fixar i badrummet med sin pappa, ångesten som jag fick när jag sen insåg att han också skulle med. Tur att han kunde låna sin pappas bil och komma efter oss). Vi satte oss i bilen och körde till Carro, väl där tyckte jag att det var en svart bil som jag inte kände igen att den brukar stå på Carros gård och sa till Henna att "är det någon där" men hon sa att det är nog någon till Tobban ( jag är super kass på bilar så tänkte inte mer på det) vi gick in till Carro och efter vi hunnit klä av oss så ropas det "SUPRISE" och alla svämmar ut ur vardagsrummet. Shit vad glad jag blev, att se nästan alla mina fina vänner och Mamma samlade tillsammans. REN LYCKA. Det går inte att beskriva med ord hur tacksam och glad jag är för att ni ordnat det så fint för oss och lille Albin.
 
Det var även faktafrågor om bebisar alla skulle svara på vilket Tobban och Carro hade 5/5 rätt på, riktigt imponerad. Jag och Alexander hade endast 3/5 rätt. Sen skulle alla gissa datum och tid när vi tror att bebisen kommer så det blir spännande att se om någon har gissat rätt. Sedan skulle alla i grupp om 2 klippa ett snöre i den storlek dom tror min omkrets runt magen är. Det var så roligt att se allas teorier och sen mäta och se hur fel alla hade :D hahah Min omkrets mätte vi var 112cm och den närmsta tråden tror jag låg på 122cm och den som hade längst låg på 175cm så det var ett riktigt spann. Så man fick verkligen skratta ;) 
 
Tusen tack för denna underbara dag, Alla fina presenter och att ni ordnat så fint inför Albins ankomst. Jag blir blödig av att bara skriva de här för att jag är så tacksam. <333

Jag blev av med mitt nässpraysberoende med hjälp av Renässans nässpray

(inlägget är i samarbete med Renässans nässpray men åsikten är såklart ärlig och min egna)
 
Jag lovade att återkoppla angående mitt nässpraysberoende efter att jag har provat renässans nässpray i några veckor och jag blev väldigt positivt överraskad. Jag blev ärligt talat av med mitt beroende, jag trodde aldrig att det skulle funka så bra för mig som det faktist gjorde. Jag började med att trappa ner, jag använde Renässans nässpray på dagarna och eftersom man kan använda det hur mycket som helst utan att det är skadligt så tog jag det när jag kände att jag behövde men använde fortfarande vanligt nässpray till natten för att jag inte skulle vakna upp i panik (man sover nog dåligt som gravid) och efter ett par dagar så kunde jag gå helt över till Renässans koksaltlösning och efter kanske 2veckor så var jag helt av med mitt beroende och behövde inte använda någonting alls. När man är Gravid kan man ibland bli täppt bara huxflux och då tar jag numera bara Renässans nässpray och då blir jag inte beroende heller så det känns verkligen super bra. Ett hettips till alla Gravida, allergiska och förkylda. 
 
Min personliga favorit var den vanliga Renässans nässpray plus men det är ju såklart en smaksak vad man tycker bäst om, vissa tycker om när det är menthol och då passar Renässans nässpray plus menthol super bra. Självklart kan det ta olika lång tid att bli av med sitt beroende men att ge det en ärlig chans tycker jag att ni alla som lider av samma problem som jag gjorde bör göra - det är helt klart värt det! Hoppas ni blev hjälpt av min recension. 
Visa fler inlägg