välkommen albin 💙


Onsdag 27/4 ringde jag mamma och sa att jag hade så himla mycket mensvärk liknande smärta i magen men eftersom det avtog mot natten så tänkte jag inte mer på de tills torsdag 28/4 på morgonen. Eftersom vi har lite problem i huset just nu for jag till Jesper för att gå på toaletten  (gillar inte våran bajjamajja vi för tillfället har) efter ett tag börjar jag känna dessa mensvärkar igen så jag far hem och klockar och ringer förlossningen för att säga att jag har värk typ var 5-6minut. Dom tyckte jag skulle lägga mig med panodil och vila en stund. Aja tänkte jag och ringde mamma och pappa och prata. Mamma och pappa tyckte vi skulle fara till Luleå och strosa på affärer ett tag och se om de blir tätare och då kräva en kontroll ifall att så vi lyssnade på deras råd och packade allting och for iväg. Aldrig någonsin hade vi i tanke att vi skulle komma hem med bebis inte. Jag hade ont men dessa mensvärkar hade ju jag varje månad innan jag blev gravid (lider av extrem mensvärk). Vi for och köpte glass i Töre, åt på Subway sprang lite på affärer och sen tyckte aleck jag skulle klocka värkarna igen. Var i snitt 4 minuter mellan så jag ringde förlossningen fast jag egentligen inte ville (sa till aleck att som säkert tror jag är störd) glad i hågen frågade jag om jag kunde få komma in på en kontroll innan vi åker tillbaka till Kalix och dom gick med på de, så vi rullade mot sunderby. 

Väl inne i sunderbysjukhus kände jag inga värkar först tänkte va i helskotta är de här. Men skönt att få se att bebisen mår bra iallafall. Får möta upp en jätte gullig barnmorska som tog och kollade allt på mig och efter att jag legat och mätt värkar och bebisens hjärta samt mitt höga blodtryck i ca:20 minuter så säger barnmorskan att jag har ca 3värkar/10minuter vilket är godkänt. Hon kollar hur öppen jag är och då brister barnmorskan ur sig: idag ska du föda barn. Du är öppen 7cm. 

Både jag och Alexander blev riktigt chockade och barnmorskan var riktigt imponerad över hur tapper jag var. Hon erbjöd lustgas med jag tackade nej för tillfället då jag kände att jag kan kontrollera värkarna men jag tog ett varmt bad istället.

Efter badet var jag öppen 8-9cm och kände att jag kunde börja med lustgas men tog endast den lägsta dosen. Jag satt och hoppade på en pilates boll och flummade med Alexander. Vi skulle bli föräldrar idag, lyckan inombords var helt underbar. 

Mellan 9-10cm var värst, då kände jag för första gången att jag klarar inte det här. När man känner hur man vill krysta men inte får. Psykiskt påfrestande måste jag säga att de var. 

När jag skulle krysta var jag så trött, trodde aldrig jag skulle orka men någonstans ifrån kom orken och tillslut så ligger lille Albin på mitt bröst. Så 28/4 22:30 blev vi äntligen 3❤

När jag pratar så försöker Albin med all sin kraft lyfta huvudet för att se upp på mig, han var nog nyfiken på sin mamma. Att få se hur vackert barn vi har fått var så underbart.

Lyckan och kärleken för mitt lilla barn, jag är mamma nu. Mamma till en alldeles perfekt liten prins som jag älskat så högt från första sekund jag såg ett + på graviditetstestet. I hela mitt liv så ska jag göra allt för dig, jag ska bestiga berg och hav för dig ❤ mamma och pappa älskar dig ❤
Visa fler inlägg